Florence Deforce, Notaris te Lede

 

Florence Deforce

Notaris te Lede

Geldt de rechtenvermindering verbonden aan de grens van 220.000 euro (kernsteden) ook voor de deelgemeenten van deze kernstad?

1 april 2019

Inderdaad. De korting verbonden aan de grens van 220.000 euro geldt ook voor kopers die een woning aankopen in deelgemeenten van kernsteden en de gemeenten van de Vlaamse Rand rond Brussel.

Ter herinnering: Naast het verlaagde tarief van 7% kunnen sommige kopers ook nog genieten van een ‘korting’ van 5.600 euro op hun verschuldigde registratiebelasting indien ze hun oog hebben laten vallen op een woning met een belastbare grondslag (verkoopwaarde) die niet hoger is dan 200.000 euro.

In kernsteden (Aalst, Antwerpen, Boom, Brugge, Dendermonde, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Oostende, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout en Vilvoorde) en de gemeenten van de Vlaamse rand rond Brussel (Affligem, Asse, Beersel, Bertem, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Grimbergen, Halle, Herne, Hoeilaart, Huldenberg, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Kortenberg, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren Vilvoorde, Wemmel, Wezembeek-Oppem, Zaventem, Zemst) wordt de grens zelfs verhoogd naar 220.000 euro.

Bron: Fednot

 
 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .